Wat is KEF MOTOR?

KEF-Motor A/S is een productie en verkoop bedrijf gekocht in 1988 van Thrige Titan. Dat was een Deense fabrikant van kwalitatief hoogwaardige slijp-en polijstmachines, zowel in Denemarken als in het buitenland. KEF heeft een zeer sterke positie op de Europese markt, maar ook exporteert naar de rest van de wereld.

Veel van de klanten die onze machines kopen zijn zich bewust van de merknaam op de machine. Niet veel van hen weten dat ze een product aanschaffen wat vervaardigd is door de grootste en meest ervaren producent van slijpmachines in Europa. Eigenlijk was KEF de eerste fabrkant die de ontwikkeling startte van serieproductie van de bekende industriële bandslijpmachines.

De ervaring in het slijpen en polijsten gaat ver terug, omdat sommige van de belangrijkste medewerkers voor een groot deel van hun leven hebben gewerkt met de fabricage van slijpmachines.

Het brede scala van producten die KEF op de markt brengt, hebben allemaal een ding gemeen - ze staan ​​bekend om hun kwaliteit en goede naam. KEF produceert het grootste deel van de machines zelf, hetzij in de fabriek in Brovst of in samenwerking met zeer competente, gekwalificeerde toeleveranciers in Denemarken en in het buitenland. Anderen worden geproduceerd op een private label basis door hoogwaardige fabrieken in het buitenland. Deze fabrieken zijn specialisten op hun eigen vakgebied en hebben jaren gewerkt met KEF.

Hoewel KEF niet alle machines zelf produceerd, zijn ze vaak vervaardigd volgens KEF specificaties en kan de KEF kwaliteit worden gegarandeerd.

Jens Martin Nielsen begon dit bedrijf  in 1961. Hij was 18 jaar medewerker bij Trige Titan. Op dat moment, was Trige Titan was een zeer grote motorenfabriek. Als gevolg van de rationalisatie en andere initiatieven, werd de divisie waar hij werkte gesloten.  Hem werd elders werk aangeboden in Denemarken. Maar voor zijn familie en de wens om in het gebied  Øland, te blijven wonen waar hij geboren werd, brachten hem ertoe om het bedrijf Scantool te starten in 1980.

Later, werd het mogelijk KEF-Motor over te nemen met al hun machines en belangrijke medewerkers van zijn oude werkgever, Trige Titan. Later weer, hij kocht het Zweedse Arboga slijpmachine divisie. Hij is nu in het bezit van de grootste expertise in Europa op het gebied van slijpmachine productie en werd de Scantool Group opgericht.

In 2005 kochten ze de grootste concurrent van de afgelopen 25 jaar - HM Machines A/S en HM Teknik A/S in Thisted. Dit vergrootte het programma aanzienlijk.

Tegelijkertijd hebben ze de know-how en expertise in plaatwerkproductie aanzienlijk uitgebreid door het aannemen van de belangrijkste de voormalige HM Machinery medewerkers.

De Scantool Group bestaat uit vijf particuliere bedrijven, die allen eigendom zijn van de familie Nielsen:

  • Scantool A/S
  • Arboga A/S
  • KEF-Motor A/S
  • HM Machines A/S
  • Scantool Groep APS

 

Zoektermen

KEF-Motor, Scantool Group, Scantool A/S, Arboga A/S, HM Machines, slijpmachine, slijpmachines